Ai crescut È™tiind că mărul este fructul-vedetă al toamnei. Ce, probabil, încă nu ai aflat este legătura dintre luna octombrie È™i acest minunat rod natural. Pe scurt, luna în curs celebrează importanÈ›a de a consuma mărul crud, munca oamenilor care îl cultivă È™i culeg. Dar să nu-i uităm pe aceia care îl includ în alimente È™i băuturi care susÈ›in sănătatea È™i economia, mai ales la nivelul comerÈ›ului local!Â
Mai departe, în articol, vei citi despre frumusețea și originea conceptului. Desigur, vei mai descoperi cum poți marca momentul și beneficiile prin care te poate surprinde un măr!
Conținutul semnificativ de pectină
Mărul are un aport mai bun de pectină decât al altor fructe.
Pe durata digestiei, acest compus vegetal capătă o consistență de jeleu.
Atuul menționat îi permite să se lege de metalele grele din organism, conducând la detoxifierea naturală.
Dacă vei alege să consumi un suc din mere natural, fără zahăr procesat și alți aditivi, vei beneficia de pectină, în cantități rezonabile.
De asemenea, pectina are efect detoxifiant și când vine vorba de curățarea plămânilor.
Ajutorul pentru curățarea ficatului
Tot pectina din măr favorizează curățarea ficatului, în mod natural.
pH-ul mărului îl face mai puțin acid, comparativ cu alte categorii de fructe. Deci, ficatul se va putea elibera de toxine, pe cale naturală.
Facilitarea absorției în organism a unor nutrimente importante
Acidul malic, prezent natural într-un măr, contribuie la absorția în organism a multor substanțe nutritive.
În plus, concluziile unor cercetări științifice asupra sucului natural din mere, derulate în perioada 2013-2016, au fost că persoanele care au consumat produsul în ritm moderat au înregistrat scoruri mai bune la evaluarea unor aspecte relevante pentru starea sănătății fiecăreia: aportul vitaminelor C și D din organism, absorția de calciu, magneziu, potasiu, nivelul general de energie.
Contribuția mărului în procesul de hidratare
Cum bine știi, apa este soluția optimă pentru hidratarea corpului. Vestea bună este că poți acoperi o cincime din necesarul zilnic de apă consumând ceaiuri, supe sau suc natural.
Atât mărul simplu, cât și sucul natural din acest fruct poate fi util în recuperarea pierderilor de apă din organism.
Însă o bună hidratare asigură lubrifierea articulațiilor, păstrarea unui aspect uniform al tenului sau o comunicare interneuronală corectă- lucruri pe care sezonul rece le poate afecta destul de ușor.